söndag 20 februari 2011

Hur går det nu med maten och allt?

Ja, jag kan tänka mig att jag fångat några läsare med mitt gnällande och "kämpande" med viktnedgången. Kanske undrar ni om jag gett upp helt, nu när jag inte skrivit något om det... :-).

Jag kan inte påstå att jag märker av någon minskning på kropp eller hängande klädsel. Men jag håller fortfarande nollan vad gäller, läsk, godis, glass, kakor, bullar, tårtor och så vidare. Några chips slank det allt ned förra helgen, men det är i stort sett allt.
Och faktum är att det finns tillfällen man skulle kunna mumsa i sig både tårta, godis och annat på jobbet - helt enkelt för att det serveras där - i färgaffären ... Men ståndaktigt fortsätter jag att säga nej. Och det måste jag ju säga att jag känner mig stolt över :-).

Go Sari! Go Sari! (hör ni hur jag sjunger fram hejarramsan...???)

Nu när jag börjar känna av stressen med många pysselprojekt som skall göras, känner jag också att de nästan maniska tankarna på att jag måste laga vettig mat har avtagit något (bra på sitt sätt - givetvis... - men jag vill ju inte glömma av det helt, bara för att jag flyttat böckerna till bokhyllan - istället för att trängas med dem på datorbordet :-).-...).
Jag fortsätter dock att äta hälsosamt (keso, makrill, kokt ägg o s v - främst till frukost eller lunch) - förutom någon mörk chokladbit med 70 %-ig kakao på eftermiddagen eller kvällen. Någon last tänker jag dock behålla :-).

Jag hade ju ambitionen att komma iväg till gymmet i veckan, men så blev verkligheten en annan.
Istället för att sörja över det, har jag valt att börja dansa lite här hemma. Det blir mest på morgonen - medan jag vaknar till framför datorn.
Riktigt go 80-talsmusik får mig att le och känna mig glad. Så då är det ju inte så svårt att stuffa till några dansanta låtar. Och det är ju bättre än inget, tänker jag :-).

Jag har dock inte glömt av tanken på gym, och jag tror på ett sätt på idén som sådan. Men för att jag skall kunna känna att jag har tid att gå dit, måste jag göra omprioriteringar, tänka långsiktigt (både när det gäller mat, motion och pyssel) och ta mig tiden att göra det.
Var sak har sin tid och plats, och det var väl inte dags för det den här veckan. Men lugn, bara lugn, försöker jag intala mig själv. Det kommer ju fler veckor :-)!

Well.
Idag är det ett strålande vackert väder, och det lämpar sig ju ypperligt för lite promenad. Sambon och jag tar vår vanliga söndagstur till Femman. Kanske hittar jag någon slags förvaring till mina pysselverktyg som jag kan sätta i en av de små bokhyllorna. Jag tänker främst på Åhléns och Muji.
Sen är tanken att vi skall promenixa lite på stan och kanske inta en lätt lunch någonstans. Det blir en prövning det med :-).

Och Inola-Ingrids ugglehalsband åker på idag med :-). Jag har burit den varje dag, precis som jag lovade i videon :-). Kristina - en av Scrap & Hobbys kunder - och en bloggläsare - kan vittna om att jag bar den i lördags :-). Hon till och med sade att ugglan är mycket finare i verkligheten. Det skulle faktiskt vara riktigt roligt att få vittnesmål om att jag faktiskt har halsbandet på mig... Det skulle nog Inola-Ingrid bli glad för :-).

Heja Heja!
Här läser ni om en som inte ger upp i första taget.
Kan det vara en finska med gott om sisu???

7 kommentarer:

snojbi sa...

Jag hejjar på dej.
Du fixar det här ska du se.
När du väl har hållit på ett tag så tänker du inte så mycket på att man ska laga till det nyttiga och INTE det onyttiga alt,
Jag som äter efter LCHF tänker inte så mycket på vad jag får och inte får.
I maj har jag hållit på i ett år och mår toppen.
Fuskade dock vid jul och lite före och ångrar mej för då gick jag upp 2 kg men de är borta igen.
Har köpt mej en snygg bikini och den ska jag våga mej i till sommaren bara 8 kg kvar sen vågar jag, ;)

Anna sa...

Heja på, Sari! Glöm inte bort att trivas under tiden, det behövs ju för att man ska trivas när man har nått målet. Kram!

Hannapanna sa...

Kämpa på Sari. Du gör ett superbra jobb. :)

Jag har lämnat en award till dig på min blogg:
http://hannapannabloggar.blogspot.com/2011/02/happy-birthday-blog-award.html

/Hanna

Anki T sa...

Bra jobbat!
Här äter jag LCHF sedan 3 veckor och det funkar bra.Vi har en "kurs" genom vuxenskolan och träffar varandra varannan vecka och får stöd och pepping.Jättebra!
Tack för allt inspirerande du visar!
Man blir jäkligt shoppingsugen när man tittar på dina videosnuttar med en massa roligt material.

Sandra sa...

Härligt att höra!! Kämpa på!
Dansa dig fram i vardagen så blir livet en fest!! ;)
Go Sari!
S

Min egen hälsoresa sa...

Äsch, det händer inte mycket på vågen för min del heller. Men jag är glad ändå. Börjat leva hälsosammare och märker ju att konditionen blir bättre och bättre. Det är bara att kämpa på! Ett steg i taget ---> FRAMÅT! PEPP

AnnikaS sa...

Jag tror att du gör klokt i att tänka långsiktigt. För om du kan göra förändringar som håller över lång tid så kommer du att få resultat!
Jag hejjar på dig.
kram Annika

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar :-).
Thanx 4 leaving a comment :-).