RECEPT PÅ KÅLROTSLÅDA
1 kålrot
1/2 dl sirap
1 ägg
2 msk vetemjöl
ströbröd
smör
1/2 dl grädde
Skala och tärna en kålrot i små bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka.
Pressa dem till mos.
Knäck i ett ägg.
Häll i sirap, grädde och vetemjöl och rör ihop.
Klicka i smeten i två småformar eller en stor form. Bred ut det jämnt och nagga med gaffel. Strö på med ströbröd och avsluta med några klickar smör.
Stoppa in i ugnen på 175 grader.
Grädda i en och en halv timma.
Detta är ett tillbehör till det finska julbordet, och passar alldeles utmärkt med något salt, som t ex skinka eller varför inte, halloumi :-), om man föredrar vegetarisk kost :-).
BLOGGBYTE
11 år sedan
1 kommentarer:
Hej Sari! Tack för receptet. Min flicka (Sara) tycker om kålrotslåda. Hon är gift med en finsk pojke. Nu kan jag bjuda henne på det.
Trevlig helg önskar weva
Skicka en kommentar
Tack för att du lämnar en kommentar :-).
Thanx 4 leaving a comment :-).