fredag 27 juli 2012

EN SHABBY CHIC-TAVLA

Jag utmanade mig att göra ett ljust alster den här gången. Jag hade med mig några tjocka taveldukar till pysselträffen hos Anna och Milo i början av juli och började kladda och kleta med olika strukturmaterial. Jag ville verkligen få in så mycket olika element som det bara gick.Jag har limmat på bitar av gamla bibelsidor. Sen har jag lagt på ett beige nät för att få lite struktur och för att få det att se riktigt stökigt ut, satte jag på en bit wellpapp, som jag rev till och del-målade med gesso.


Jag använde mig av en digital stämpel för att få fram musse pigg-öron-motivet. Texten är från ett av Tim Holtz många bra textstämpel-set. Jag stämplade upp den i brunt och klippte ut orden separat, för att sedan limma fast dem med limpistolen. För att få bättre fästyta, hade det varit bättre att vända på wellpappbiten och få räfflorna åt andra hållet, men tack vare högvärmelimpistolen fick jag dem att sitta kvar.
Sen kände jag för att lägga till lite mer struktur, så jag valde att knö dit lite punchinella här och där. Jag klippte till dem så att de inte bara var raka. Jag använde mig också av utstansade kugghjul samt vita små brads.Jag ville också jobba med modelleringspasta över en stencil. Jag målade dit det med en spatel/målarkniv. Efter att det torkat, satte jag dit några halvpärlor.Sen var det dags att använda sig av olika sorters blommor:
 • vit ros
 • liten gardenia
 • vita snurrblommor (tänk på att du kan ändra färgen på massor av saker med vit gesso :)!!!)
 • stora glitterspiraler
 • spetsblomma (under de tre snurrblommorna)
Jag hittade också några vita sjärn-nålar från inkido som jag kunde trycka dit :).
  Jag har limmat fast allt med min limpistol, och tro mig, det sitter fast riktigt bra :-)!

  2 kommentarer:

  Angelica sa...

  Snyggt!!!
  Gillar att du använt ett "lite råare" motiv i kombination till det ljusa.
  Känner helt tydligt att modeleringspasta saknas i mitt liv:)
  Ha det gott!!

  Marita vs snojbi sa...

  Sååå coolt

  Kraaaaaam

  Skicka en kommentar

  Tack för att du lämnar en kommentar :-).
  Thanx 4 leaving a comment :-).