Tim Holtz, alltså :-).
Börja med att köpa Cut-n-dry felt. Stämpla ditt motiv med Archival ink. Bläcket skall vara vattenfast, varför det är bra att använda just Archival ink. Jet black heter den svarta färgen.
Genom att stämpla upp motivet på filtbiten, kan vi sedan göra en skräddarsydd dyna med vissa specifika färger, som du sedan kan använda om och om igen.
Se till att stämpeln ligger i linje med filtbiten. Och se till att du har ordentligt med bläck på stämpeln.
Pressa ordentligt. Rita sedan runt själva stämpeln, och klipp sedan ut motivet.
Rengör stämpeln!
Använd vattenbaserade färger - t ex Tim Holtz distress ink refillflaskor eller Adirondacks flaskor.
Börja med att fylla i de delar som är svarta. Bry dig inte om de vita partierna. Färglägg de svarta partierna - även om det finns vitt där... Det vita är negativet på stämpeln, och det kommer inte att få färg på sig när du väljer att stämpla.
Även om du råkar få två färger att träffa varandra, så kommer de inte att blanda sig.
Ett tips dock är att färglägga t ex text m m - som skall vara svart - sist.
Om du förvarar det i en lufttät påse, kan du spara på stämpeln från år till år.
När du sen skall till att stämpla, se då till att stämpeln hamnar rätt på den skräddarsydda stämpeldynan. Tryck och dutta sedan av extrafärgen.
Om du vill ändra lite på utseendet eller sudda ut lite färger, kan du ta en vattenpensel och jobba med färgerna för att få dem att suddas ut lite mera.
En annan bra grej med dessa skumgummisaker är att du kan skölja bort färgerna - men behålla motivet... för att sedan börja fylla på med andra färger och stämpla samma stämpel än en gång - fast med annan färgskala :-).
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du lämnar en kommentar :-).
Thanx 4 leaving a comment :-).