fredag 2 december 2011

MAMMAS MINNESKISTA

Det har varit mycket med att fixa och dona med min mammas begravning. Det har tagit mycket kraft. Men någonstans hade jag en känsla av att jag ville göra något med en kista jag dekorerat med mynt, utstansade figurer och metalltejp.


Jag ville göra en minneskista till min mamma. Jag ville göra något som kanske skulle kunna samla begravningsgästernas tankar och minnen på ett smidigt sätt. Jag tänker mig att de kan skriva ned sina tankar på en bit papper - som jag sedan kan infoga i ett album och stoppa i kistan. Alternativt att jag gör ett gäng tags (etiketter) och har i lådan och plockar upp när det känns som att jag behöver det.
Jag valde att dekorera kistan med färggranna blommor, helt enkelt för att jag älskar varma toner.
Jag ville också få fram ett foto och hennes namn, varför jag stansade ut en s k banner med Timpans Tattered Banners-stansmall.


Jag har skrivit ut ett litet foto och satt lite gasväv mellan fotot och en tillklippt wellpappbit.
För att lättare kunna öppna kistan, har jag satt på en Curio Knob från Tim Holtz.
Även de fantastiskt vackra metallfötterna (foundations) är från Timpan.Inuti kistan har jag satt fler bilder av mamma samt stämplat upp åren mellan vilka hon levde.Kistan är svartmålad på insidan, helt enkelt för att jag inte visste vad mer jag kunde göra med den. Man kan givetvis tänka sig att klä den med sammet eller något liknande, men jag tror nog att det här duger gott :-).

2 kommentarer:

snojbi sa...

En väldigt fin kista

Anonym sa...

Fint

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar :-).
Thanx 4 leaving a comment :-).