fredag 14 september 2012

FÄRGLÄGGNINGSKURS MED COPIC CIAO

Igår hade jag min första färgläggningskurs med copic ciao-pennorna. Jag gruvade mig något hemskt i början av veckan och hade värsta ångesten inför detta, men när jag väl förstått att det var det som var roten till det onda (oron) och att jag satt mig ned för att öva lite till, släppte det lagom till igår, så att jag kunde slappna av idag.
 
Jag är fortfarande förtjust i vissa av stämplarna från the Greeting Farm. De är lätta att färglägga, framförallt när man är nybörjare (jag anser mig fortfarande vara i nybörjarfasen, i jämförelsen med duktiga mangafärgläggare... jag har en oerhört lång sträcka kvar innan jag når deras nivå :)...).
Tjejen nedan kommer från setet Sweet & Toxic.

Jag har stämplat upp motiven med antingen en svart Mementodyna eller en svart distressdyna. Jag lät dock distressdyne-motiven vänta ett par timmar innan jag började att färglägga.
 
Vi började med enkel färgläggning.
Först så visade jag hur man kan färglägga ansiktet med fyra färger: E51, E11, E21, och någon rosa ton för rouget..., och sen drog vi bara in en färg i varje hårslinga, rand på klänningen och strumporna... Vi startade mjukt, eftersom ingen av dem målat med copicpennor förut.
Det som är det fina med just copicpennorna, är ju att färgerna stannar fint innanför linjerna. Det är också en mjuk känsla att färglägga med dessa, jämfört med andra tuschbaserade pennor, då pennan har en härlig penselspets.
 
 
Jag uppmanade tjejerna att våga välja lite starkare färger, nu när de ändå var på kurs :-), och det må jag säga att de gjorde. Det var riktigt kul att se deras färgkombinationer :-).
 
 
 
 
 
Nu började tjejerna bli varma i  kläderna, så det var dags att visa hur man kan färglägga med highlights i håret... 
Jag som fortfarande är ovan med att lämna det vita vitt (och gärna täcker över det med ngn ljus färg), tror att jag kan göra det med söta Stella-bilden... Det gäller att jobba med ljusa färger så man vänjer ögat vid brytningen...
 
 
Och se, så snyggt Anki färglade... första gången! Hon började med den ljusaste färgen (i det här fallet en hudfärg) och målade därefter på med mörkare allt eftersom...
Den här tjejen från The Greeting Farm heter Sassy Suzy.
 
 
För att inte låta det vita vara så markant, kan man dra över med en hudfärg... i det här fallet E51 :-).
 
 
Och så avslutade vi med att göra en figur i gråskala.
För att piffa upp saker och ting, använde vi också blenderpennan för att skapa olika mönster.
 
Jag kunde dock inte hålla mig till bara gråskalan av de varmgrå fägerna, utan var tvungen att testa E21 tillsammans med de grå nyanserna... Jag ville nämligen få fram en härlig vintagekänsla på den söta killstämpeln från Vilda Stamps.
Han, och några andra fräcka stämplar finns i kit med bröllop och fiske-setet v395.
 
 
Så här blev det, när jag dragit med blenderpennan på västen för att skapa illusionen av en randig dito. Jag duttade också med blendern på bland annat slipsen och hattbandet för att få en prickig illusion. 
 
 
 Kursdeltagarna färglade försiktigt... Och se så fint det blev :-).
 
 
Se, sicket liv det är i motivet... Och kolla in den prickiga slipsen och de randiga skorna!!!
 
 
 
 

 
 
Jag får ju säga att jag är inspirerad till att använda blenderpennan ännu mer nu, när jag sett de fräcka effekterna av gårdagens övningar :-).
 
 
 
Kul, var ordet :-).
Jag ser redan fram emot nästa kurstillfälle :-).

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar :-).
Thanx 4 leaving a comment :-).