onsdag 26 september 2012

BREAK UP AND LET GO

Idag blir det ett färgstarkt inlägg...
Jag skaffade mig en fotoalbum som är något större än 12*12 tum, då jag ville testa på att kladda och kleta i riktigt stort format. Jag såg Lina pyssla i en rätt så stor bok på Gråboträffen, och därutav blev jag inspirerad att prova på något liknande själv.
Det här är så typiskt mig... När jag gjort två projekt, insåg jag att jag börjat bakifrån i boken. Eftersom den sitter med en spiral kan det bli lite trixigt med bladvändandet längre fram, men det är inte mycket att göra åt... Jag hoppas bara att den håller hela vägen ut... I värsta fall får jag väl binda om den själv, när den börjar bråka med mig... Det är ju fördelen av att ha en BIA och en CINCH med tillhörande spiraler hemma.

Jag började med att sprya bakgrunden i gult, grönt och lila.
Jag hade haft problem med en sprayflaska förut, och fastän jag tvångstryckt ned knappen, hände inget... Nu, helt plötsligt när jag ville testa, så kom det ut fyra stora lila skvättar... Hmmm. Lite mystiskt det där... :-).


Sen valde jag Harlequin- eller diamantmönsterstencilen, lade den på hela sidan och sprayade med vatten på.Jag torkade papperet lite lätt och fortsatte sedan med en härlig swirl-stencil och orange färg.För att inte all färg skall gå till spillo, trycker jag färgen från stencilen på ett annat papper jag har vid sidan av.Sen ville jag skapa struktur med hjälp av akrylfärg. Jag tänkte få dem att likna snören, men det visade sig att hålet i tuben var lite för stort.... Då är det bättre med små flaskor, från t ex plus color.Så då smetade jag ut allt istället med en spatel...Och sen kom jag på att faktiskt hade mönsterskrapor att leka med...Jag tyckte att den röda färgen tog över för mycket, varför jag valde att lägga på en annan stencil och dutta dit lite gesso...Och sen tog jag en prick-stencil (chequered dots) och spryade på med en petrolblå-liknanden spray från Color Wash.


Jag passade på att torka allt med embossingfönen. Gesson fick sig en ordentlig genomgång. Jag fönade tills den började koka och resulterade i bubblor...Sen tog jag en annan rolig stencil och sprayade med svart. Och sen en härlig bokstavs-stencil... Jag minns inte var jag köpt den, men användbar är den!!!

Sen limmade jag dit lite struktur... wellpapp, en remsa matt-halkskydd och en rest från honeycomb (bivaxkake-)-utstansningen...


Sen var det dags att bestämma sig för en titel. Eftersom jag bröt upp från mitt uppdrag med den lilla affirmationsjournalen, kunde det passa med en titel som sade BREAK UP AND LET GO.
Jag valde olika bokstavsstämplar för att skapa tegelstens-liknande bokstäver. Jag limmade fast dem med min limpistol.
Och i något skede här, har jag också stämplat med någon slags olikbred streck-stämpel...Sen ritade jag av en fjärilsstansmall och tryckte ut stickles här och där för att illustrera fjärilen som bryter upp...
På något sätt kom jag att tänka på Carl Lewis (sprintern, längdhopparen... os-medaljören...) och hans sång Break it up... :-).
För min del handlar nog denna sida om att bryta upp med störande tankemönster... Jag är supertrött på att ständigt känna mig rädd och orolig för allting...
Bryt upp och släpp taget, kvinna, vill jag säga till  mig själv!


Sen smetade jag på inka gold-skimmerpasta i både guld och svart på de förhöjda delarna i upplägget...


Här är hela galenskapen...


5 kommentarer:

lenislenis sa...

WOW!

Jison sa...

Alltså... Fyttirackarn !! Det var nog en av dom mest superläckra skapelserna jag skådat! Denna måste ju bara upp på en vägg! Så underbat förlösande, inspirerande och tokfräck!!! Älskar den!!!! Kram, Jenny ( Jison)

Anonym sa...

Såå härlig den blev... Helt enormt, att det kunde bli så vackert.. Kram Gabriella

Anonym sa...

Verkligen jätteläckert alster, gillar den skarpt!!

TinaB sa...

Ja jag kan bara instämma, den va superläcker... Kanske jag skulle våga testa något sådant när jag fått ordning på mina grejer, Kram

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar :-).
Thanx 4 leaving a comment :-).