fredag 1 juni 2012

BANANAS FOR BANDANA

Jag tycker att det är vansinnigt kul att få lära sig olika tekniker. Det som jag redan tidigare provat på, var något som kallades för BANDANA - taget efter de där små "hund"-scarfarna som har vita detaljer på t ex paisleymönster m m. Det är fantastiskt roligt att se vardagsting omtolkas till pysseltekniker :-).

Stämplar från Tim Holtz, vit penna, distressdynor, distresshandtag, glossy / crackle accents.



Det bästa med olika typer av stämpeldynor m m är ju att man kommer ganska långt med bara tre färger; gult, rött och blått... Genom att blanda dem med varandra kan du skapa både orange, lila och grönt :-).



Jag har gjort tre olika bandana-alster, med både
  • staz-ondynor
  • distress ink-dynor
  • olika sprayflaskor

En bra vit penna är givetvis ett måste, och eftersom jag tappat bort min vita favoritpenna (sakura 50), fick jag nöja mig med sakuras glaze 850. Den funkade finfint. Den ser inte mycket ut för världen när du drar på den, men efter några sekunder poppar den upp på ett magiskt sätt :-).

Jag har också gjort ett lite större projekt - en layout skulle man kanske kunna kalla det...



Här är några närbilder...
Jag kallar den här metoden för latmansinfärgningsmetoden... För ni kan ju tänka er så trött jag hade varit i armen efter att ha gnuggat in färg på hela det här A4-arket :-). Det var med andra ord väldigt smidigt att spraya fram bakgrunden med distress ink-färger... Jag har dock bara använt mig av färgerna rött, gult och blått, och ändå fått detta djup i vissa av färgerna...

Jag har använt mig av stämplar från både Tim Holtz, Fancy pants och Dylusions.
Bokstavsstämplarna i uttrycket Bananas for bandana har jag stämlplat med bokstavsstämplar på gult papper och sedan klippt ut dem.


Här syns skillnaden mellan de två vita pennorna... Den ena blir mycket starkare än den andra...



Fotot är behandlat i gratisprogrammet Photoscape - där du kan lägga på ett gammaldagsfilter för att få fotot att se antikt ut. Tack Katie Degerman, för att du fångade mig på bild, onsdagen den 23 maj 2012 :-)!


 Jag har medvetet valt att inte fylla i konturerna på alla stämplar med vit färg. Jag tycker att det blir för mycket, helt enkelt...

Som avslutande touch, har jag lite glitter och crackle accents här och där...


Med vissa vita pennor får man tänka på att man inte skall dra pennan för fort runt konturerna... Helt enkelt för att vit färg inte är uppbyggt på samma sätt som andra färger... Andra vita pennor däremot, kan funka riktigt bra, även om man är lite snabb i handen...

3 kommentarer:

Agneta sa...

Supersnyggt!!!!! Blev sugen på att göra jag med. Har bara gjort kort förut, men LO var coolt.

Iffa ...... sa...

Hej!
Wow, wow alltså!!
Jag har börjat kika lite på detta och lagt det på min "att-testa-lista" =)

Detta har du gjort såååå bra, helt makalöst snyggt!!!!
Kram Iffa

Snabbscrapparen sa...

Jätte kul att du oxå gav dig på en LO! Jätte snyggt! Och det där med bra vita pennor tål att tänkas på. Jag har en som är halv bra. Tror det är en Sakura men vet inte vilken ( sitter på en buss). Kanske något för dig och Nina att forska lite i. Kram!

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar :-).
Thanx 4 leaving a comment :-).