tisdag 19 juni 2012

EN ALTRAD PAPPVÄSKA

Jag sprayar och sprayar. Jag har nästan svårt att tänka på annat :-). Det skulle väl vara embossing då :-). Så då ser jag ju till att få göra både och i ett och samma alster :-).


Här är en pappväska (ett set om två, som du hittar på Scrap & Hobby) jag sprayat med distress ink-färger, stämplat med stämplar från Tim Holtz och Dyan Reaverley (Dylusions).

Jag har också satt på fyra fräcka ben, i form av trådspolar / -rullar som du kan se i videon nedanför. Jag valde att göra väskan riktigt färgglad och fin med bl a följande distress ink-färger:
  • seedless preserves
  • mowed lawn
  • mustard seed
  • peacock feathers
  • picked raspberry
För att få till orden the norsu girl, har jag skapat egna stenciler med hjälp av stansmallsbokstäver som inte sitter ihop på en platta o s v. Sen har jag smetat över embossingcreme från viva decor i guld och blått. Och jag måste bara få säga detta... Den där embossingkrämen har revolutionerat mitt liv.
Jösses, så fint det blir!!!

Kolla gärna in stencilerna som passar suveränt till denna teknik... De självhäftande tunna plastformerna (flexschablon hörnmotiv och blomsterranka) sitter bra på underlaget, sen är det lätt att dra på färgen med en spatel (schablonspartelpalettkniv), dra bort stencilen - försiktigt och skölja med vatten.

Jag har också använt mig av diamant-mönster-stencilen (harlequin - från Crafter's Workshop) för att få dit det där stora svarta på högersidan, som jag målat dit med akrylfärg och sedan värmt upp med Tim Holtz heat tool. Det krävs en långsam fön för att inte bubblorna skall spricka och plattas till för fort.
För att få ett ökat djup har jag smetat på guldfärgad inka gold-skimmerpasta. Tänk på att det finns en massa fina färger att frossa i, från viva decor.


Jag har använt pastan även till att göra abc-bokstäverna samt kugghjulen uppe i höger hörn.
I vänster nederhörn ser du en del av Zinnia-masken (-stencilen), som är så fin så fin... Där har jag fönat med en blå embossingfön med två hastigheter, där allt hände väldigt snabbt och också blev väldigt platt.


Jag har både stämplat och stämpel-embossat olika motiv på väskan.


Jag har även maskat dit två kugghjul. Jag har gjort egna masker med hjälp av en tjock stansmall (gadget gears - Tim Holtz), en stansmaskin (big shot) och självhäftande plast. 
Här ser du också den blå embossingkrämen som jag smackat dit över en metallstencil.


Och nere i höger hörn ser du att jag använt mig av en annan stencil för att få lite struktur på väskan.Här är underdelen på väskan... 


Och här är ett bildbevis på att jag faktiskt vågade ta med mig väskan som handväska till ett 160-årskalas :-). Det ni! Nu stod den ju inte på bordet hela tiden, men jag tog upp den när någon ville fota den :-). Inte visste jag att det fanns en till som ville fota den... i smyg :-).


 
Här ser du också väskan i via youtube.


1 kommentarer:

Iffa ...... sa...

Haha, underbart att du använde den som väska =)

Den är helt underbart gjort!!!
så häftiga färger och så mycket fina detaljer du gjort som jag får lägga ögonen på!!!!

Trevlig midsommar!
Kram Iffa

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar :-).
Thanx 4 leaving a comment :-).