fredag 10 augusti 2012

MIN FÖRSTA TOP HAT

Jag började lite slarvigt med att göra en stor hatt (top hat = cylinderhatt) till min kommande fest, men jag blev inte riktigt nöjd, varför jag bestämde mig för att gå tillbaka och göra om det hela... Jag valde en liten rackare istället, och eftersom Graphic 45 bjöd på en fin mall, var det ju bara till att tuta och köra.

Jag bestämde mig för att göra en mittendel utav lite hårdare wellpapp. För att ge hattens flärp ett riktigt bra fäste, valde jag att sätta smältlim (med limpistol) längs hela kanten och dekorera med svart pärlband. Det visade sig vara ett bra drag, då det riktigt känns hur stabil hatten är :-).


Jag började med att stansa ut små kugghjul med en liten stansmall. Dessa torrembossade jag med timpans texturkuvert och sen färglade jag dem lite med inka golds skimmerpastor (det finns 18 sköna färger att välja bland).
Jag har också limmat fast en stor orange ros och snurrat till några snurrblommor utav gamla boksidor. Den bruna snurrblomman är färdigköpt. Det finns fler färger här.
Här ser du en närbild på de små kugghjulen i papper.Jag ville också få användning för den fina banner-stansmallen från Tim Holtz (tattered banners), och på den passade jag på att stämpla ett fint uttryck från Technique Tuesday... Det kan vara bra att tänka på att man behöver långa stansplattor (deco strip) och en lång basstansplatta (extended spacer platform) för att få ut den längsta bannern på ett smidigt sätt.Här har du en närbild på texten...Avslutningsvis stansade jag också ut Timpans filmstrip... Den limmade jag fast med hjälp av limpistolen - lite slarvigt, vågigt och fräckt :-).


Sen var det ju som så, att jag ville få plats med fler rosor... Detta fick mig att tänka på en slags tårta, varför jag byggde på med ännu ett lager och sedan började limma på både rosor, snurrblommor och rosenknoppar :-).


För att avsluta steampunktemat på rätt sätt, stansade jag också ut små kugghjul med Timpans movers and shapers-stansmallar (mini gears). Tänk på att du behöver en annan stansmall med öppning för att kunna använda dessa (movers and shapers)...
Dessa torrembossade jag i något texturkuvert och målade sen, med hjälp av fingrarna, med inka gold-skimmerpastor.

Nu gäller det att få till mallarna för en större hatt... :-).

På franska heter cylinderhatten (den höga hatten eller stormhatten) tydligen Chapeau-claque.

Här kan du tydligen beställa en hög hatt för ca 500 kr! Inte illa!!! Jag har provat en hatt - som tillsammans med väskan kostade över 3000 kr. Sen såg jag en på loppis - med en enklare väska, för 700 kr.

7 kommentarer:

Marita vs snojbi sa...

WOOHOOW sicken Kanonsnygg
Helt fantastisk

Kraaaaaam

Pappershäxan sa...

Helt underbar, jag var helt säker på att det var något du gjort till Graphic 45.

Annicka sa...

Finns bara ett ord "Wow".

BellaMio sa...

Den är verkligen sååååå fräck!!! Massa läckra detaljer och roligheter att titta på.

Du har inspirerat mig enormt så endera dagen gör jag nog en hatt jag oxå :)

TinaB sa...

Den blev ju supperhäftig. Alla blommor och metalldelar som smälter ihop och blir så häftigt snyggt :-)

Fina Fröken Söt sa...

Oj jösses vilken häftig skapelse! Vad duktig du är :)

Angelica sa...

Coooool.....
Läckert med en hatt och den här är helt galet snygg!!
Ha det gott!

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar :-).
Thanx 4 leaving a comment :-).