måndag 5 mars 2012

TITTSKÅPSBOK MED BARNTEMA

Tittskåpsböcker är roliga att göra. Och även om det är lite pilligt till en början, så är det kul när man fått ihop det till en helhet. Här är bokens yttersida, väldigt sparsamt dekorerad :-).

Jag valde att göra den helvit den här gången. Jag är fortfarande inspiererad av den vita utmaningen som Mim (Birgitta - en av Scrap & Hobbys inspiratörer) stod för på Scrap & Hobbys höstmara :-).


Jag har använt mig av den nya fjärils-stansamallen från Marianne Design. Ser du så sirlig och fin fjärilen är? För att lyckas med stansningen så bra som möjligt, är det bäst att lägga på ett extrapapper som tryck mellan skärplattorna. Stansmallen heter CR1205.


Jag har också stansat ut en fin form med hjälp av Spellbinders labels 16 för att bryta mot alla wellpappränder. Några halvpärlor på vingarna och fjärilens kropp pryder framsidan så där lagom, tycker jag :)... även om jag nu i skrivande stund har lust att fylla ut med fler dekorationer...


Tadaa...
Nu är det dags att öppna skåpet... Nej... Jag menar boken :-).


Jag har min vana trogen använt mig av Timpans Weathered Clock-stansmall från Sizzix. Den är så fin och användbar tycker jag. Både som vanlig dekoration på t ex en layout, på falsk metall-askar och som verktyg att göra egna masker med...
Textstämpeln som lyder Ett barn är en stor lycka - Välkommen till världen, lilla vän kommer från Vilda Stamps och heter v639.


Jag tycker att det är så himla vackert med rosor i tittskåpsdelen - så jag väljer att sätta dit en stor "moder"-ros, följt av några mindre och några knoppar ;.). Det känns som om det är mitt signum på något sätt... Jag har också stansat ut några kvistar från Timpans långa stansmall Festive Greenery (det finns ju små fina swirlar och andra löv med i den stansmallen, varför jag kan rekommendera den varmt - tänk bara på att skaffa dig långa stansplattor till den - för att underlätta jobbet vid utstansningen). Fördelen med att använda den halvtjocka stansmallen från Sizzix, är att du t ex kan stansa ut dem i lite tjockare material än med en handstans (t ex kviststansen Branch från Martha Stewart).
Mitt favoritmaterial är nog mossgummi (skumgummiark).

Här har du en närbild på rosorna...På vänstersidan har jag valt att sätta på två uttryck till med barntema... Den första som du ser på wellpappen lyder: Spädbarn sover aldrig, dom ligger bara på laddning och den andra pappersbiten, som du kan stoppa in under wellpappen - lyder Barnbarn är livets efterrätt. Båda stämplarna kommer från Vilda Stamps. Spädbarn-stämpeln heter v252 och barnbarn-stämpeln heter v344)

11 kommentarer:

Mim... sa...

Helt underbar! så snygg.
Ha det gott...

Michaela sa...

Åhhhh!! Vad fint!! Du är så inspirerande tycker jag!!

snojbi sa...

Åhhh såååå snyggt

Kramis

annes papercreations sa...

Så nydelig :-)

Susanne sa...

Underbart vackert skåp/ bok du skapat. Snyggt och stilrent! Ha en fin vecka! Kramizar

Chris_P sa...

Åhhh vad snyggt!!

BellaMio sa...

Underbart läcker!!! Och jag håller med dig, vitt är vackert.

Lena sa...

Vad mysigt tittskåp.

Birgit sa...

Verkligen hur fin som helst! Kul med tittskåp.

Kram

Lo sa...

Jättefint! Jag älskar fjärilen på framsidan =)
Lo

Mikaela sa...

jösses va vacker!!!

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar :-).
Thanx 4 leaving a comment :-).